Digimon Nedir?

00:59 2

Digimon'un açılımı Digital Monsters'tir.Digimon animemangaoyuncaklarvideo oyunları, oyun kartları ve diğer medya unsurlarından oluşan popüler bir Japon medya ve ticari ürünler serisidir. Digimonlar, Dünya'nın çeşitli telekomünikasyon ağlarından meydana gelmiş paralel bir evren olan "Dijital Dünya"'da yaşamaktadırlar.
DigimonTürkiye'de animesinin yayına girmesinden çok daha önce 1997 yılında Bandai firmasının çıkardığı oyuncakla tanındı. Digimon, oyuncaklarının başarısından sonra manga olarak 1997 ve 1998 yıllarında piyasaya sürüldü. 1999 yılında ilkPlayStation oyunu olan Digimon World 'ün çıkmasıyla Türkiye, Digimon'u tanımış oldu.

Bir Digimon: Gatomon
Bir Digimon Yetiştiricisi: Tai
Japonya'da 1999 yılında ilk Digimon filminin yapılmasından sonra ilk Digimon serisi olan Digimon Adventure yayınlanmaya başlandı. Sonra sırayla devam niteliğindeki Adventure 02TamersFrontierSavers ve Xros Wars yayınlandı. Türkiye'de ise ilk 3 sezon tamamen yayınlandı. Fakat Digimon Tamers sabah çok erken saatte yayınlanıp tanıtım yapılmayıp izlenmedi denilerek digimon yayını bırakıldı. Digimon Türkiye'de Kanal D'de yayınlanmıştır. Digimon 5 Sezondur. Digimon Frontier (Jap. 2002) ve Digimon Savers (Data Squad) (Japonya 2006) Türkiye yayına girmedi. Fakat Japonya ve Avrupa'da yayınlandı.



Konu başlıkları

  [gizle

Televizyon dizisi [değiştir]

Digimon Adventure (1. sezon) [değiştir]

Tai, Sora,joe, izzy, matt, mimi ve T.K yaz kampında güzel günler geçirirken gökyüzünden yedi garip cisim düşer. Bu cisimleri ellerine aldıklarında esrarengiz bir şekilde dijital bir dünyaya geçerler. Orada onları küçük digimonlar karşılar. Hepsine bir digimon düşer. Çocuklar ve digimonlar adadaki diğer insanları aramaya karar verdiklerinde aniden bir Kuwagamon’un saldırısına uğrarlar. Küçük digimonlar onu yenmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptılarsa da güçleri yetmez. Bu yüzden gökyüzünden düşen parçaların gücünü kullanarak gelişir ve daha güçlü hale gelirler.
Koromon ~ Agumon’ a, Yokomon ~ Piyomon’ a, Tsunamon ~ Gabumon’a, Tanemon ~ Palmon’a, Bukamon ~ Gomamon’a, Tokomon ~ Patamon’a ve Motimon ~ Tentomon’ a dönüşür.
Yeni digimon Rookie, Kuwagamon'u yenecek güçtedir. Fakat önce çocukları ve digimonlarını göndermesi gerekmektedir. Çocuklar ve digimonlarının yaşamboyu sürecek macerası başlamıştır.

Digimon Adventure 02 (2. sezon) [değiştir]

İlk sezonun devamı niteliğindedir.Üç yıl sonra, seçilmiş çocukların çoğu 14 yaşında ve lisededir. Dijital Dünya'nın güvende ve huzurlu olduğu düşünülür. Fakat Digimon İmparatoru adında yeni bir düşman ortaya çıkmıştır. Bu düşmanın öncekilere göre farkı seçilmiş çocuklar gibi bir insan olmasıdır.Digimon İmparatoru siyah halkalar ve kontrol kuleleriyle digimonları köle haline getirir ve bir yolla digimonların normal yolla gelişimini engeller. Bununla birlikte üç yeni seçilmiş çocuğa ve eski seçilmişlerden olan T.K ve kari'ye üstünde çeşitli amblemler bulunan beş digi yumurta atanmıştır. Zırhlı gelişim denen,bu yeni evrimsel oluşum çocukların kötülüğü yok etmesine yardımcı olur.Sonunda çocuklar Digimon İmparatorunu, onun digimonu Wormmon'un fedakarlığıyla yenmeyi başarır.Her şeyin düzene girdiği düşünülürken, aktif kontrol kulelerinden yeni düşman digimonlar ortaya çıkar ve Digimon dünyasında tehlikeye neden olurlar.Geçmişteki yanlışlarını bağışlamaları için Ken çocukların grubuna katılır. Ken ile birlikte çocukların sayısı 6'ya çıkmış olur. Kara kulelerden yüz tanesinin bir araya gelmesiyle oluşan 'kara wargreymon' dijital dünyanın kutsal taşlarını yok etmeye başlar. Çocuklar bunu engelleyebilmek için DNA gelişimini keşfederler ve 2 dijimonun bir araya gelmesiyle ortaya daha güçlü bir dijimon açığa çıkar (örn:Silphymon). Kara Wargreymon 1 tanesi hariç tüm kutsal taşları yok etmeyi başarır. Son kutsal taşı yokedemeden çocuklar Azulongmon'u (Kyoto ejderhası) çağırmayı başarırlar ve Kara Wargreymon durdurulur.Azulongmon yok edilen kutsal taşların yerine yıldız tohumları eker ve dijital dünya normale döner. Daha sonra Dijital Dünya'ya açılan bir sürü kapı gerçek Dünya'da belirir.Kontrol kuleleri de gerçek Dünya'ya taşınır.Dijimonlar bir kez daha gerçek Dünya'yı istila etmeye başlarlar. Bu istilayı durdurabilmeleri için Azulongmon Ken ve Davis'e çok büyük bir güç verir.Aynı zamanda eski seçilmiş dijimonlarada bir kez daha üstün formlarına gelişme hakkı tanır. Tüm bu güçlerle eski ve yeni seçilmiş çocuklar tüm Dünya'yı dolaşırlar ve heryerdeki dijimonları Dijital Dünya'ya geri yollarlar.Her şey bitmiş gibi gözükürken eski bir düşman olan Myotismon kara çiçekler sayesinde tekrar dirilir ve daha güçlü bir form olan MaloMyotismon'a dönüşür. Seçilmiş çocuklar Dijital Dünya'da olmadıkları için dijimonlar her gelişmiş hallerini aynı anda kullanabilirler ve bu sayede MaloMyotismon yok edilir. Sezonun sonunda tüm çocukların gelecekte hangi meslekte olacakları ve ne iş yapacakları bilgisi verilerek dijimonun 2. sezonu sona erer.

Digimon Tamers (3. sezon) [değiştir]

Takato bir digimon fanatiğidir ve arkadaşlarıyla Digimon Kart oyunu oynamaya bayılır. Takato ve iki arkadaşı gizli bir yerde buluşur burada kart oyunu oynar ve kartları burda saklarlar. bu yer ise parktaki oyuncaklardan birinde olan gizli bölmedir. bir gün takato okula gitmeden önce bu gizli yerde arkadaşıyla kart oyunu oynarken okula geç kalırlar ve arkadaşı önden gider. Takato ise acele bi şekilde kartları toplarken kartlar etrafa saçılır ve bir mavi kart gözüne çarpar. Bu kartı digimon kart oyununda puanları hesaplamak için kullanılan bir aletten geçirdiğinde alet yanar.
Okula gittiğinde ise çok geç kalmıştır. Cebinden kalem kâğıt çıkarır ve bir digimon çizer ve okul çıkışı parktaki gizli yere gittiklerinde kartlarını koyduğu kutunun parladığını görür ve tabi ki arkadaşları da oradadır. Kutuyu açtığında ise digi-vice ı görür akşam eve gider ve digimon çizdiği not defterini digi-vice dan geçirmeye çalışır ve geçiremez. takatonun annesi yemek hazır diye seslenir ve takato digi-vice ı ve not defterini bi kenara bırakır. odadan dışarı çıkacakken digi-vice not defterinin sayfalarını tek tek çeker ve bilgileri okur. bunu gören takato digi-vice ı alır ve guilmonla tanışır. Guilmon onun digi partneridir. İlerki bölümlerde Takato Henry ve Rika'yla görünür. Henry'nin digi partneri terriermon, Rika'nın ise Renamon'dur.....

Digimon Frontier (4. sezon) [değiştir]

Dijital dünya, 3 melek digimon tarafında yönetilmektedir. Bu 3 meleğin ismi; Cherubimon (kerymon), Seraphimon (patamon mega) ve Ophanimon'dur. İçlerinden bir tanesi, Cherubimon, ayaklanmıştır. Bu yüzden, dijital dünyanın dengesi bozulmuş ve parçalanmaya başlamıştır. Antik çağda dijital dünyayı kendi yaşamları karşılığında kurtaran 10 efsanevi savaşçı artık yoktur. En tehlikeli zamanda efsanevi savaşçıların ruhları başka bir dünyada olan çocuklara yeni bir güç sunuyorlardır. Gerçek dünyadaki bu çocuklar Digimon dünyasını girerler ve bir Digimon olurlar.
Toei, ilk başta Digimon'un 4. sezonunun adını "Digimon Scanners" olarak koyacakdı. Ancak ani bir karar değişikliğiyle Digimon Frontier olarak çıkarmaya karar verdi. Aslında Scanners daha uygundu belki... Çünkü; devamlı gelişen Digimonlar daha da değişti. 3. sezondaki Mega değişimden sonra bu sefer kahramanlarımız taradıkları digimon oluyorlar, tabi biraz daha karmaşık. Kahramanlarımız Digimon dünyasında bir ruh gücüne sahip ve bunun sayesinde ruhunu taşıdıkları Digimon'a dönüşüyolar. Bu dönüşüme Hybrid adı verilmiş.

Digimon Savers (5. sezon) [değiştir]

Masaru her ne kadar büyük de gösterse animede 14 yaşında liseye giden bir çocuktur. Annesi ve küçük kız kardeşiyle beraber yaşar. Sokak dövüşlerine bayılır ve neredeyse önüne geleni devirir.
Bir gün dövüşürken Dijital Dünya'dan kaçmış Agumon'la karşılaşır ve ikisi ölümüne dövüşmeye başlar ama ikisi de yorgunluktan dövüşmeyi bırakır. Bundan sonra Agumon, Masaru'ya Aniki diye seslenmeye başlar ve ikisi ortak olur.
Fakat buna izin veremeyecek bir kuruluş vardır. DATS. Agumon'nun derhal Dijital Dünya'ya gönderilmesini söylerler, ama Masaru, Agumon'un kendisine ait olduğunu söyler ve bunu reddeder. DATS ise ona başka teklif sunar. DATS' a katılıp Agumon'u resmi şekilde kendi ortağı yapıp onunla birlikte Dijital Dünya'dan kaçıp gelen digimonları kendi dünyalarına göndermeye çalışmalarıdır. Zar zor da olsa başka çaresi olmadığını düşünen Masaru bunu kabul eder ve Agumon'la beraber digimonları kendi dünyalarına göndermeye başlarlar.

Digimon Xros Wars (6. sezon) [değiştir]

2010 Temmuz Ayında Başlayan Yeni Sezondan Bazı bilgiler vereceğim. Taiki Adında Birisi Evde Otururken dışardan garip sesler duymaya başlar.O sıralarda şehirde garip şeyler olmaya başlar.Bu olaylar olurken Taiki Tam arabanın altında kalıyorken bir güç onu kurtarır ve Taiki ve arkadaşlarının kötü güçlere karşı mücadelesi o zaman başlar.
Karakterler Başrol Karakter; Kudo Taiki, 13 yaşında. Digimon'u; Shoutmon Akari Hinomoto: kızıl saçlı dişi karakter Zenjirou Tsurugi: çok mutlu birisi Kiriha Aonuma:Sarı Saçlı Karakter, Digimon'u Greymon Nene Amano:Dişi karakter
(X:Xross Evrimi) Shoutmon -X- Dorurumon = Doruru Cannon Shoutmon -X- Ballistamon = Shoutmon X2 Shoutmon -X- Ballistamon -X- Dorurumon -X- Starmon [-X- Pickmon] = Shoutmon X4

2 Comments for "Digimon Nedir?"

avatar
Adsız

çok güzel bir yazı :)

avatar
Adsız

bunların tişörtü vardı çok güzeldi..